Review | Mindfullness agenda

Purpuz planner 2017, Mindfullness agenda

De jaarswisseling is voorbij en het nieuwe jaar is weer van start gegaan. Iets wat moet gebeuren in het nieuwe jaar is het aanschaffen van een nieuwe agenda. De Purpuz planner is niet zomaar een agenda. Het is een agenda met een doel om jou een gebalanceerd en succesvol leven te laten leiden. Ik laat je kennis maken met de Purpuz planner.Purpuz planner 2017, mindfullnessplanner 2017

Ik vind de kaft echt prachtig! Een grijze stof met fijne lijntjes, en de tekst en het logo zijn koper gekleurd. Het enige nadeel is dat ik niet kon wachten met het openmaken van de agenda waardoor ik gelijk met mijn vette handen op de kaft van de agenda zat (oeps) en ik deze vingerafdrukken waarschijnlijk onder ogen moet komen tot eind 2017. Jammer dit.  Het eerste wat ik zag toen ik de agenda opende was het briefje wat Clen voor me heeft achtergelaten. Daarop staat ”Ik hoop dat je net zo van Purpuz kunt genieten als ik. Enjoy! Clen.” Heel leuk!

Purpuz mindfullness planner 2017

De pagina daarna bevat twee blanco pagina’s. Op de ene staat in het midden ”#happyhabits” en de andere ”dingen die mij energie geven. Deze geluksmakers zijn belangrijk voor mij”. Hierop kan je schrijven, tekenen, en dingen plakken waar jij energie van krijgt en waar jij gelukkig van wordt. Heel tof vind ik dit, want wie weet wat voor nieuwe geluksmakers er na een jaar bij zijn gekomen, of in het ergste geval zijn afgevallen.

Purpuz agenda 2017, midfullness

Op de eerst volgende bladzijde staat beschreven in ‘verhaal achter de purpuz’  hoe deze planner is ontstaan en waarom. Daarin verteld Clen, de oprichter van Purpuz, dat de purpuz planner is ontstaan uit het idee om je doelen te gaan plannen, je zelf te gaan motiveren en jezelf te reflecteren. Hij verteld dat hij een paar jaar geleden zijn droombaan had gevonden, maar dat hij te veel op ging in zijn werk waardoor hij in een burn-out belandde. Hij besloot naar een coach te gaan en alles op een rijtje te zetten. Waar sta ik nu in het leven? Wat wil ik bereiken? Wat zijn mijn doelen en waar droom ik van? Als organisatiesocioloog heeft hij zich gespecialiseerd in het vergroten van mensen hun arbeidsgeluk. De behoefte ontstond om zijn kennis en tools die hij geleerd heeft van zijn coach ,vast te leggen in een document. Zodat iedereen gelukkig, gebalanceerd en succesvol kan gaan leven. Top initiatief, Clen!

Purpuz mindfullness planner 2017

De daar op volgende bladzijde bevat een jaaroverzicht van 2017-2018 in kalendervorm en ‘365 redenen voor feest’. Dit was een van de eerste dingen die mij gelijk opvielen aan de agenda. Ik vind dit zo leuk. De positiviteit springt er van af. Want eerlijk is eerlijk, die feestdagen zijn niet voor niks feestdagen. Meestal wordt er niet veel aandacht besteed aan de feestdagen, omdat iedereen druk is en blij is dat ze eens een paar keer in het jaar vrij zijn. Wat ik ook zo leuk vind, is dat alle feestdagen van de Nederlandse culturen erop staan. Van kerst, tot pasen, van ramadan tot Rosj Hasjana: alles staat er op.

Purpuz mindfullness planner 2017

Daarna volgen de pagina’s waarin staat beschreven hoe de planner in zijn werking gaat. Door middel van acht ‘tools’ kan je aan de slag om je doel te bereiken. Deze bestaan onder andere uit een mindmap maken, een matrix maken, dagreflectie schrijven en een goede planning maken. Achterin de planner is er een ‘werkboek’ met een stappenplan waarop je alles kan schrijven, invullen en plannen. Iedere maand maak je een maandplanning waarin je je doelen pland, maak je een weekplanning om je doelen uit te voeren en vul je twee reflectiepagina’s in zodat je je groei kan zien.

Purpuz agenda

Hoe ziet de Purpuz planner er nou precies uit?

Elke maand is verdeeld in vier weken. Één week is verdeeld over twee A4’tjes. Bovenin staat de dag weergegeven en een klein regeltje waarop je je doel kunt schrijven voor die dag. Daar onder staat van boven naar beneden de tijdstippen van de desbetreffende dag weergegeven van 06.00 uur ’s ochtends tot 22.00 uur ’s avonds. Aan het einde van de dag is er ruimte voor het schrijven van je overwinning en je groei van die dag. Daar onder is er nog een aparte ruimte waarin je je weekdoelen kunt vastleggen. Daarnaast is er nog een blanco ruimte waarin je je creativiteit kwijt kan. Na vier weken kom je op de twee reflectiepagina’s terecht. Hierop staan vragen die je in kunt vullen zodat je een reflectie hebt van jezelf van de afgelopen maand. Daarna begin je weer met het invullen van je maanddoelen op de daar voor bestemde pagina voor de nieuwe maand.

Mindfullness agenda, purpuz planner 2017

Ik ben erg enthousiast over deze agenda! Het is een nette agenda, waarin alles duidelijk en overzichtelijk is vermeld. Wat me het meest aanspreekt is de positiviteit die de agenda met zich mee brengt. Een beetje meer stil staan bij de lichtpuntjes in het leven is echt helemaal niet verkeerd hier in Nederland. Zelf doe ik dat ook veel te weinig. Ik ben erg blij dat ik hier mee het komende jaar aan de slag kan. Heb jij nou ook de Purpuz agenda, of ga je hem proberen? Laat me het weten wat je er van vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *